Ajánló Partnereknek

Ez egy GYAKORLATI tudnivalók-gyűjtemény, AJÁNLÓI PARTNEREK számára. Felülről - lefelé sorrendben kell olvasni. Minden publikált cikk alján ott van, hogy mi a következő anyag címe. Cimkék alatt a címekre lépve be lehet lépni az írásokba. Gyakorlással profivá fejlesztheti magát szorgos partnerünk. ______________________________________ Kiknek van ez? Ajánlással foglalkozó partnerek és munkatársaik, Tanácsadó Partnerek és munkatársaik, és csoportjuk, TisztaLap Értékesítési Franchise tulajdonosok és csoportjuk részére.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • mayahirek: Előbb az alapinformációk, aztán megtudjuk mire van igény, és ezt követően adjuk a részletesebb inf... (2007.11.12. 18:02) Referenciák
  • mayahirek: Az jó! :)) My (2007.11.12. 17:58) Tapasztalatom a döntésről
  • Halász Péterv: Rendben, ez tetszik! (2007.11.11. 21:27) Tapasztalatom a döntésről
  • Halász Péter: Hát ezzel kellett volna kezdeni!!!!!!!!!! Ez szenzációs! Fantasztikus referenciák! Gratulálok! Ha... (2007.11.11. 20:56) Referenciák
  • Halász Péter: Aki vállalkozö, az ezt csinálja. Abban van eltérés, hogy milyen mértékben tudjuk magunk meghatároz... (2007.11.11. 11:49) Értékesítés folyamata 1.
  • Halász Péter: Valóban legnagyobb visszatartó erő, ha valaki nincs tisztában vele, hogy mit kell csinálni...Sajno... (2007.11.10. 22:09) Az értékesítésről
  • Utolsó 20

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Tapasztalatom a döntésről

2007.11.03. 22:02 mayahirek


EZ+SYSTEM©  ügyviteli megoldások az adminisztráció technologizálásához

Ahogy haladgatunk ebben a munkában, a folyamatot csiszolgatom és mindig korrigálgatok is. Megfigyelem a reagálásokat és ennek megfelelően simábbá teszem az általunk használt anyagokat. Remélem egyre jobb lesz.

Most megnéztem a "fogadókészség elérése" anyagot és egy kicsit változtattam
rajta. Ha fogadóképes a "jelöltünk", akkor már jó. Tudunk neki írni egy levelet.
De mit akarunk elérni? Hát azt, hogy SEGÍTSEN nekünk.

Azt találtam, hogy bárki könnyebben ad segítséget, mintsem, hogy elfogadjon.
Tehát azt szeretnénk elérni, hogy segítsen nekünk. Ha elértük, hogy segítsen nekünk, akkor tudunk vele kétirányúan beszélgetni, akkor tudunk kétirányú eszmecsererét kezdeni.
Kétirányú kommunikáció, kétirányú eszmecsere csak akkor jön létre, ha mindkét fél tud, és hajlandó figyelni arra, mit mond a másik. Mi ténylegesen figyelünk, figyelni szándékozunk. Megfigyeljük, hogy mire van szüksége a másik félnek. Ez a legfontosabb.

Így kialakul a bizalom, ez után lehet továbblépni. A bizalmat pedig sosem ássuk alá. Nyomást gyakorolni egy "jelöltre" nem szükséges, és nem kívánatos. Ha lehet, inkább kifejezetten kerülendő. Tehát érdeklődőek vagyunk és befogadjuk a "jelölttől" jövő információkat. Azt is figyeljük, hogy "a most ne zavarj" tábla mikor van kint nála. 

Olvastam valahol, hogy a döntési szabadság a felelősség fölött áll.

Mit is jelent ez? Az, akire ráerőltetnek valamit, fog-e azért a dologért felelősséget vállalni? Fog-e örülni, ha megkapja? Érdeklődik-e iránta?

Egy bármilyen munkában, mit fog csinálni az az ember, aki nem akarja azt a munkát, feladatot elvégezni? Nem akarja. Felelős lesz ő abban a munkában? Tud örülni annak, amit csinál? Eredményes lesz abban a munkában?

Ha kérsz valakitől valamit, és ő azt mondja: NEM. Szabadságában áll NEM-et mondani. Amikor megadjuk ezt a szabadságot, ezt teljesen őszintén belülről fakadóan adjuk. Teret adunk ezzel a másik embernek, és tiszteljük a döntését. Ez az igazi erőszak-mentesség.

Namost, ha valaki NEM-et mondott ma, esetleg holnap nem fog NEM-et mondani. Ehhez ki kell építeni egy hidat. Másnap írhatsz neki egy levelet, talán egy bemutatkozást, mert ugye még emlékszik rád. :)) A bemutatkozós levélben benne lehet, hogy egyéneket és cégeket keresünk partner-programunkhoz. Ha valakit a környezetében érdekelhetne az ajánlat, küldje hozzád.

Ma a "bizalmatlanság a divat".  Ha már egyszer szóbaállt veled a "jelölt", azért ne hagyd annyiban. Maradj vele kapcsolatban. Esteleg küldj neki egy meghívót a www.ingyenszaknevsor.hu  -ra, hogy üzleti kapcsolatait szélesíthesse. Ha már bemutatkoztál és meghívtad az ingyenszaknévsorba, maradj csendben. Ne keresd.

Egy hónap múlva megkérdezheted, hogy fogadna-e használható gyakorlati információkat. És, ha azt mondja igen, akkor küldj neki. Hogy mit? Olyasmit ami hasznos lehet a számára.

Például itt vannak letölthető anyagok. Hogyan vezérlejük pénzügyeinket? Mennyi az annyi? Vállalkozásom és én? Jártasság a pénzügyi adminisztrációban, Adószámos - Magánzseb, Gondos Jövedelem Számoló, A pénzügyi tervezés áttekintése.

Vagy, valami más használhatót adj neki, küldj neki. És megint hagyd békén egy darabig.

Aztán megfigyeljük mit történik. Jó? 


 

2 komment

Címkék: tapasztalatom a döntésről

A bejegyzés trackback címe:

https://gyakornok1.blog.hu/api/trackback/id/tr1217484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása